Hírek

Összes híreink

2018.03.08
Vevőelégedettségi felmérésünk eredménye 2017
Határozott javulás minden területen
................................................
2018.01.23
Rendelés követés
Kövesse online rendelését
................................................
2017.12.14
B.Ú.É.K 2018
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánunk!
................................................
2017.09.13
VPSS 3i
Virtuális prototípus szimulációs rendszert aktiváltunk az IPAR 4.0 kihívásoknak megfelelően.
................................................

Hírek


Toyota Gyártási Rendszere: A követendő példa!

<<< Vissza
 
2015.05.03

Miért olyan sikeres az 5S, miért használja cégünk is?

A Toyota rendszerét vizuálisan egy házzal szokták jellemezni, melynek alapja a Heijunka, azaz a termelés egyenletessé tétele, pillérei a JIT és Jidoka (hibamentes gyártás). A ház nem lehet stabil, ha nincs meg a teljes, minden szintű elkötelezettség, mint például a dolgozói elkötelezettség. A biztonságot fokozza az olyan ismert módszerek alkalmazása, mint az 5S, a TPM (teljeskörű hatékony karbantartás) vagy a SMED (10 perc alatti szerszámcsere).

Egy jól strukturált, rendezett munkakörnyezetben rengeteg felesleges veszteség (keresgélés, felesleges mozdulatok, átpakolás, munkadarab sérülések, gépmeghibásodások, felesleges utak) kiküszöbölhető.

Az 5S nem egyszerűen a rendrakásról és takarításból áll, hanem egy folyamatszervezési eszköz, ami nem papíron, hanem a fizikai valóságban alakítja ki a folyamat működési keretrendszerét, feltételeit (honnan-hová rakjuk az anyagot, hol tároljuk, honnan vesszük el az egyes eszközöket).

Az 5S közvetlen céljai: a vállalat arculatának és hírnevének javítása, a hatékonyság növelése, rövidebb átfutási idő és pontos szállítás, kisebb készlet, minőségjavítás, kevesebb géphiba, javuló munkahelyi biztonság, költségcsökkenés, a szervezet aktivizálása moráljának javítása.

Az 5S öt japán szónak a rövidítése:

  • Seiri: A szükségtelen dolgok eltávolítása a munkahelyről.
  • Seiton: A szükséges a dolgok logikus elhelyezése, elrendezése és megjelölése, hogy könnyen elérhetőek legyenek. Ebben a lépésben a termeléshez szükséges eszközök optimális elhelyezésére kerül sor. Ezt követi a tároló helyek és a közlekedési útvonalak szemléletes jelölése, feliratozása.
  • Seiso: A dolgozók „jó gazda” szemléletének kialakítása. A munkahely rendszeres tisztán tartása, a szennyeződés forrásánál kezdve.
  • Seiketsu: Célja annak megakadályozása, hogy visszalépés történjen az első 3S tekintetében.
  • Shitsuke: A dolgozók képzése, hogy a rendszer alapelveit, és gyakorlatát öntevékenyen, folyamatos vezetői kontroll nélkül is kövessék. A megfelelő fegyelem kialakítása, célunk, hogy az 5S művelése szokássá váljon.

Az 5S sikeres bevezetése után a minőségi munkakörnyezet fenntartása csak napi néhány perces erőfeszítést igényel. Ennyit bizonyára megér, hogy tisztább, biztonságosabb és kellemesebb munkahelyen dolgozzunk!

Kérje ajánlatunkat!
Kérje online ajánlatunkat, 24 órán belül megválaszoljuk érdeklődését. Ajánlatkérés>>>

Tanúsítványok

   ISO 9001          ISO 14001

 

Prospektus letöltése

 

Pályázatok 

 

Facebook